Ajatuksiani elämästä

Ajatuksiani elämästä

lauantai 30. kesäkuuta 2012

Vielä on kesää jäljellä

Lomaani on takana viikko. Kesäkuun viimeistä päivää, mutta onhan heinäkuuta jäljellä. Stressi on mukavasti laskeutunut, on jo rentoutunut olo. Ekat lomareissut on käyty, sopivasti irtauduttu arjesta. Tehtävälista jääkaapin ovessa muistuttaa, että jotain piti saada aikaankin lomalla. Ei se silti stressaa. Onhan tässä aikaa, eikä meillä ole suurempia suunnitelmia lomalle. Ehdin hyvin.

Kuntosalilla olen käynyt, kun on ollut niin paljon itikoita, kylmää ja sateista. Ei se silti paljon ole haitannut: olemme tyttäreni kanssa rakennelleet majoja, maalanneet vesiväreillä ja leikkineet keittiöleikkejä. Leikkikaverin puute on ollut suurin suun mutristaja. "Mie tahon leikkikaverin", pikkuneiti on todennut monta kertaa. Hän on päiväkodissa tottunut olemaan ison lapsilaulaman jäsen, joten lomailu on vähän yksinäistä puuhaa. Onneksi meillä on paljon serkkuja, joiden luona vierailla. Serkkujen avulla leikkikaverin puutetta on kompensoitu.

Se sama fiilis, mistä kirjoitin viimeksi- se, että elämä voittaa- on jatkunut edelleen. Tuntuu ihan kuin saisin hetkittäin kiinni siitä, mitä oli ennen. Vapaudun pitkästä surusta, horteesta, kuin olisin unessa ollut. Traumasta. On ollut hyvä mieli siitä, että menneisyyden pahat asiat eivät enää niin vaivaa tai ahdista. Olen vapautunut monista minua painaneista taakoista. Se ei käynyt itsestään, olen tehnyt paljon töitä sen eteen. Lapsuus ja nuoruus ovat olleet kuitenkin tie, jotka ovat tuoneet minua tähän. Näin on hyvä.

"Äiti, laita musiikkia. Ei tuota puhetta, laita musiikkia", pikkuneiti opastaa. Sitten hän vetää tonttulakin päähänsä, mistä lie löytänyt. Ja tanssii. Lomafiilis on ihan asenteesta kiinni. Taidan vetäistä aamupiiripyörittelyt minäkin. :)

1 kommentti:

  1. Hassua mihin tämä nettiaika johdattaa. Etsin netistä samannimistä henkilöä, josta tulee lapseni kitaransoiton ope. Jäin lukemaan blogiasi ja jäin kiikkiin.
    Onnea ja menestystä blogillesi ja urallesi. Ilahdutit. /Sari

    VastaaPoista