Ajatuksiani elämästä

Ajatuksiani elämästä

maanantai 9. joulukuuta 2013

Ristiäiset


Poikavauvamme on saanut nimen, jota nyt opetellaan käyttämään. Vauva kastettiin kastemessussa lähikirkossa. Kastemessu oli todella koskettava ja kaunis tapahtuma. Olin aiemmin ollut morsiusmessussa, eli vihkimisen yhteydessä oli myös ehtoollisjumalanpalvelus, ja siitä jäi ajatus kasteesta vastaavalla tavalla. Meillä on melko pieni koti, joten perhemessun yhteydessä kirkossa kastaminen tuntui hyvältä ajatukselta. Kastemessu myös kauniisti korostaa seurakuntaan liittämistä, jota kaste on. Tykkäsin valtavasti! Myös muut seurakuntalaiset tulivat kiittämään, että jaoimme perheemme juhlan seurakunnan kanssa. Jäi todella hyvä mieli poikamme kastejuhlasta. Voisin melkein suositella kastemessua niille, jotka kokevat seurakunnan luontevana paikkana. Juhlavaa se oli erityisesti siksi, että lauloimme messussa Hoosiannaa ensimmäisen adventin kunniaksi.

Kotona meillä oli sitten pieni kahvihetki, pystykahvit niin sanotusti, sillä vieraamme juuri ja juuri mahtuivat meille. Sain apua leipomisissa ja järjestelyissä ihanilta siskoiltani, mummoilta ja osan tein itse. Viisitoistavuotias siskoni teki ristiäiskakun, tuli upea. Tykkään kovasti järjestää juhlia, kotona tai muualla, mutta vauvan kanssa siinä oli kyllä haastetta. Erityisesti siivoaminen juhlaa varten tuntui mahdottomalta yhtälöltä. Onneksi saimme lapset hoitoon muutamaksi tunniksi ja tämäkin huoli järjestyi. Ristiäisten jälkeen tuntui eläminen ihmeen helpolta ja vaivattomalta. Totesin, että olen myös aika paljon vahvempi ja moneen venyvä tyyppi. Enemmän kuin luulenkaan.

Ja sitten nimi. Suvussani on annettu lapsille omanlaisia, persoonallisia ja jopa erikoisia nimiä. Sellaisista nimistä minäkin tykkään ja monella sisaruksen lapsella on jo nimi, jonka olisin voinut omallenikin antaa. Esikoisellamme on melko harvinainen nimi, ja halusimme jotain samantyylistä. Se ei ollut mitenkään helppo tehtävä. Aiemmin suunniteltu nimi karahti kiville, kun olin sitä mieltä, että se ei sovi vauvalle, hän ei näytä eikä tunnu siltä. Minä haluan antaa lapsilleni persoonallisen nimen, joka on vahva, kansainvälisesti toimiva nimi. Nimellä saisi olla myös joku tarina tai historia. Myös mieheni haluaa lapsen nimellä olevan historiaa. Pääsimme lopulta sopuun nimestä. Suvulla on taas sulattelemista. Tosin yksi siskoni oli ajatellut juuri vauvan nimeä omalle lapselleen sitten joskus. Nimimaku taitaa kulkea meillä perheessä aika samanlaisena.

Nyt sitten laitamme joulua. Rennosti, rauhassa. Tärkeintä, että saa olla kotona ja hiljentyä jouluun.

5 kommenttia:

 1. Tuosta lapselle annettavasta nimestä tuli mieleen, että tyttölapsille annettavat erikoiset nimet ovat kuulemma helpompia kantaa, kuin poikalapsen kohdalla.

  Isälleni oli aikoinaan annettu toiseksi etunimeksi varsin erikoinen nimi, joka sitten hänen ja meidän jälkeläisten pahaksi onneksi vakiintui kutsumanimeksi. Tässä yhteydessä tuli usein mieleen, että olisi ukki voinut vähän tarkemminkin nimeä harkita. Kyllähän sen takia joutui kouluaikana monta kertaa vinoilua kuuntelemaan. MS

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli varmaan ennen niin. Nykyisin lapset saavat hyvin omanlaisensa nimet eikä päiväkodissa juuri ole kahta samannimistä. Nimien kirjo on ainakin kaupungissa todella laaja. Nimiä myös keksitään täysin itse ja annetaan sukupuolineutraaleja nimiä, joista ei voi päätellä lapsen sukupuolta.

   Poista
 2. lisäsin itseni näkyväksi lukijaksi :) Minua hiukan harmittaa, kun nuorimmaisen nimeen ei liity oikeastaan sen kummempaa tarinaa. Esikoisella kyllä liittyy. :(

  VastaaPoista
 3. Niin mikä se vauvan nimi on ?

  VastaaPoista
 4. Lasten nimien laittaminen tänne näkyviin sisältää tietyn riskin. En taida vastata tuohon kysymykseen. Jos haluat todella tietää, lähetä minulle sähköpostia osoitteesta, jossa näkyy oma oikea nimesi.

  VastaaPoista