Ajatuksiani elämästä

Ajatuksiani elämästä

sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Loma-aurinkoa


Talvilomamme viimeinen päivä on tänään. Olen nauttinut rennosta ja rauhallisesta lomasta täysillä. Päivät ovat kuluneet pitkälti kotona, mutta vieraitakin on ollut ja tavattu. Kävelyretkiä läheisiin leikkipuistoihin ja metsiin on tehty joka päivä. Yllättävän tehokasta tuo pulkan vetäminen, kun kolmevuotias siellä kyydissä napottaa. Tulee ihan kuuma. Lomareissu tehtiin niinkin hurjan kauas kuin Kuopioon tällä kertaa. Se riitti meidän perheelle oikein hienosti. Ikean ja Matkuksen leikkipaikat saivat erityiskiitoksen. "Täydellinen", arvioi tytär ensimmäistä. Hyvä niin.

Kuopiossa kävimme lounaalla ravintolassa nimeltä OS. Tykkään paikasta todella paljon: ruoka on erinomaista, lounas kohtuuhintainen ja palvelu on hyvää. Ravintola OSin motto "hieno, mutta mutkaton" on erittäin osuva. Nautimme siellä nytkin todella hyvää ruokaa, ja jälleen oli ilmassa myös annoskateutta, kun ihastelimme toistemme tilaamia annoksia. Haluan opettaa lapselleni ravintolakäyttäytymistä jo pienenä, joten käymme silloin tällöin paremmissa paikoissa myös hänen kanssaan. Lapsiperheille ei tuolla luvattu nakkeja ja muusia, mikä on minusta hyvä juttu. Pikkuneiti sai sen sijaan muusin kanssa 38 tuntia haudutettua härkää. Tilasimme hänelle myös jälkiruoan, että pysyisi paikoillaan sen aikaa, kun aikuiset vielä söivät. Onnistui ainakin lähes täydellisesti.

Loma on täydellinen, kun tuntuu, että ei enää stressaa työasioista vaan palaa töihin levollisin mielin. Mulla ei ole niin ollut läheskään aina loman jälkeen, mutta nyt siltä tuntuu. Ehkä se on ihan hyväksi, että ollaan kotona ja nautitaan normaalista elämänrytmistä. Lapsiperheessä se on minusta tärkeää säilyttää myös lomalla. Ruoat ja nukkuma-ajat pitävät ainakin toistaiseksi, kun lapsi on niin pieni. Aikuisetkin voivat nukkua päiväunia ja ne ne vasta maistuvat hyvältä.

Mieheni laski eilen jo viikot kesälomaan (opettajien nyt vain kuuluu tehdä niin) ja minä hämmästelin pääsiäisen läheisyyttä. Minä vaihdoin jo kevät-kesä-verhot ja keväiset värit olkkariin. Tuntuu keväältä, vaikka pakkasta on ollutkin. On hyvä ja onnellinen mieli. Tästä on hyvä jatkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti