Ajatuksiani elämästä

Ajatuksiani elämästä

tiistai 5. lokakuuta 2010

Enten tentten

Talon etsiminen on osoittautunut haastavaksi hommaksi Joensuun seudulla. Jopa niin, että olemme huomanneet, että meidän budjetillamme ei valmista taloa saa ainakaan sellaisena kuin haluaisimme. Muuten sopiviin taloihin pitäisi tehdä heti iso remontti tai sitten sijainti on meidän tulevalle arkipalapelillemme liikaa. Aikamme näytöissä kierrettyämme tuli sitten tarve tutustua vielä rakentamismahdollisuuteen. Lähipiirissä on onneksi hiljattain rakentaneita, ja nyt jonkin aikaa asioita selviteltyämme näyttää siltä, että aloitamme ensi keväänä ikioman "raksaprojektin". Itse ei vasara oikein kädessä pysy, mutta olemme löytäneet hyvän ja ammattitaitoisen yrittäjän toteuttamaan unelmaamme.

Jos haluaa rakentaa talon, pitää olla tontti, mille se tehdään. Tämä perusasia meiltä vielä puuttuu. Vuoden vaihteessa tontteja onneksi jaetaan ja Joensuussakin tuo päivä lähestyy. Olemme kiertäneet katsomassa Joensuun tontteja. Mieheni on töissä Kontiolahdella, joten olemme tutustuneet tarjontaan myös siellä. Tonteista on kova kysyntä täälläpäin, joten olemme nyt miettineet, listanneet plussia ja miinuksia puolin ja toisin Joensuu-Kontiolahti -rajan ja pyöritelleet paperilla ja päässä sitä, millaiseksi arkemme muodostuisi. Molemmilla on hyvät puolensa, mutta myös huonot.

Tunnetusti joensuulaiset nuoret perheet valuvat lähikuntiin, ja sekös joensuulaisia päättäjiä harmittaa. Yleisesti näin on, voittajia tässä pelissä ovat olleet Kontiolahti ja Liperi. Minäkin olen jo kuullut nämä "Sinäkin Brutukseni" -sävyiset kommentit siitä, miten minun ei kertakaikkiaan ole sallittua muuttaa kotikuntaa rakentamisen takia. Itse en kuitenkaan näe mitään syytä velvollisuudesta Joensuuhun majani pystyttää. Näin siitäkin huolimatta, että olisin taas yksi luku tilastossa, joka ei Joensuuta mairittele. Yhteiskunnalliset harrastukseni eivät ole mikään syy valita asuinpaikkaa, joka ei muuten miellytä.

Minun, kuten varmasti useimpien muidenkin, valintaperusteissani painavat rahan lisäksi palvelut, koulut, luonto, harrastusmahdollisuudet ja ennen kaikkea ihmiset, joita alueella asuu. Raha painaa rakentajalla siksi, että jos talon pohjakustannukset ovat toisaalla kovin suuret verrattuna toiseen alueeseen, olen kyllä taipuvainen valitsemaan edullisemman. Tämä nyt vain on niitä perusasioita, jotka on otettava huomioon.

Elämme jännittäviä aikoja siis. Saa nähdä, miten käy ja missä vuoden päästä kohoaa lähes valmis kotimme. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti