Ajatuksiani elämästä

Ajatuksiani elämästä

tiistai 12. huhtikuuta 2011

Ihanaa 50-luvun romantiikkaa

Olin hiljattain Joensuussa historianopiskelijoiden järjestämissä latotansseissa. Teemana oli 1950-luku, mutta missään ladossa tansseja ei pidetty. Bilepaikaksi oli valittu Joensuun teatteriravintolan lasiteranssi, joka tavoitti mukavasti lavatanssien tunnelmaa. Kaksi livebändiä toivat mieleen myös maalaishäät. Tanssilattialla oli mahtavasti tungosta, eikä haitannut, vaikka tanssiaskeleet menivät ainakin allekirjoittaneella vähän sinne päin. Minä tanssin parhaiten silmät kiinni ja annan mieheni viedä. Muiden kanssa en sitten kehtaa tanssiakaan, minä tanssitaidoton.

Latotanssit olivat saaneet niin valtavan suosion, että kahdensadan hengen tilaisuus oli myyty loppuun. Tosi moni oli nähnyt ulkomuotonsa eteen vaivaa, laittanut tukkaansa ja pukuansa 50-luvun henkeen ja meikannut ajanmukaisesti. Myös perinteisen musiikin, naisten- ja miesten hakujen ja iloisen tanssitunnelman sekoitus loi pohjan aidolle maalaisromantiikalle. Oli hellyttävää seurata tanssipareja, jotka siirtyivät pöytiin juttelemaan. Oliko jopa niin, että tanssimisesta tuli kiva "excuse" toiseen tutustumisesta? En yllättyisi, jos tuon illan alkana olisi alkanut jopa perinteisiä kevätromansseja.

Olen kuullut, että 50-luvun juhlia järjestetään säännöllisestikin. Myös Joensuussa intoa sellaiseen olisi, jos kaikki vain järjestyy toivotusti. Minä ainakin menisin mielelläni latotansseihin urbaanisti keskellä kaupunkia uudelleenkin. Havaitsin paikalla myös muita kuin opiskelijoita, joten ilmeisesti tapahtumalle olisi kysyntää laajemminkin. Toisella kerralla panostaisin itsekin ajan henkeen sopivasti laittautumalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti